Course Detail

UGent Racing
2
Nederlands

Datum : Donderdag 21 maart 2024, van 15u00 tot 17u00 (onthaal vanaf 14u30)


Inschrijving : Reserveren op pp@febiac.be

ten laatste op 14/03/2024


Taal : Nederlands


Samenvatting van de cursus :


UGent Racing is een multidisciplinair team van een 80-tal studenten uit diverse studierichtingen (waaronder ingenieurswetenschappen, economie, rechten,…) aan de Universiteit Gent. Jaarlijks ontwerpen en construeren wij zelf een elektrische, zelfrijdende racewagen, volledig buiten hun studies en in hun vrije tijd.

Sinds haar oprichting heeft UGent Racing zich toegewijd aan het ontwikkelen en verfijnen van autonome software, met als doel haar raceauto's zonder bestuurder te laten rijden. Dit jaar markeren zij een mijlpaal door deze geavanceerde software en hardware voor het eerst in een echte raceauto te implementeren, waarmee de auto zowel autonoom als met bestuurder kan functioneren.

Het primaire doel van UGent Racing is voortdurende innovatie op het gebied van nieuwe technologieën. Het team voert veel onderzoek uit, door middel van thesissen. Ze maken gebruik van topologie geoptimaliseerde en 3D-geprinte componenten en assembleren hun eigen 600V batterij. Een significant deel van de voertuigproductie vindt in-house plaats, waaronder het produceren van hun eigen carbon fiber composieten voor de livery, het assembleren van de batterij, het solderen van printplaten (PCB's) en het TIG-lassen van het chassis.


Tijdens het bezoek krijgt u tijdens de introductie een korte uitleg over de geschiedenis van UGent Racing. Ook worden de doelstellingen en dagelijkse operations uitgelegd. Vervolgens krijgt u een rondleiding door de loods, waar studenten uitleg zullen geven over de verschillende onderdelen van de wagen en de productieprocessen.


Voorziene duur van het technisch luik : 2.00 u


De opleidingskosten : Gratis voor UBIA-leden en 80,00€ voor niet leden


Classic
21/03/2024 15:00
21/03/2024 17:00
€80
1385
Union Belge des Ingénieurs de l’Automobile (U.B.I.A.)
Nieuwevaart 51 - 9000 Gent