Course Detail

DAF Museum – Een kijkje in de geschiedenis van DAF
1
Nederlands

Geleid bezoek : De uitleg zal focussen op de personenauto’s van DAF en de unieke Variomatic

Het DAF Museum te Eindhoven bestaat dit jaar 30 jaar en dat wordt gevierd met een speciale tentoonstelling onder de titel: "Looking at the Road in the 90s" (Blik op de Weg in de 90’er Jaren).


Met opmerkelijke automobielen uit de 90’er jaren wordt een fraai straatbeeld neergezet. Naast diverse personenauto’s van verschillende merken (waaronder merken die niet meer bestaan) zullen ook de DAF Trucks uit de jaren ’90 in deze tentoonstelling een plek krijgen.


In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien.

Nostalgie : Een fraai dorpsplein, winkeltjes en een garage uit de jaren '30, een replica van het kantoor van de Van Doorne´s.

Maak op de benedenverdieping kennis met de veelzijdigheid van DAF-producten

Mijlpalen : Op deze verdieping staan ook de vrachtwagens opgesteld met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF-geschiedenis. Naast de DAF-bedrijfswagens vindt u hier ook de militaire DAF-voertuigen, DAF-bussen en de DAF-rallyvoertuigen.

Collectie : Op de galerij boven staat een uitzonderlijke collectie personenwagens te pronken, waaronder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan.


Een bezoek aan het DAF Museum betekent een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne’s Automobiel Fabriek. Dit vanaf de oprichting van het bedrijf door de gebroeders Hub en Wim van Doorne tot en met de modernste vrachtwagens die in de DAF fabrieken van de band komen.


Classic
01/10/2023 11:30
01/10/2023 12:30
€80
1330
Union Belge des Ingénieurs de l’Automobile (U.B.I.A.)
DAF Museum - Tongelresestraat 27, 5613 DA Eindhoven - Nederland